Soluţii sublimare

Sublimarea este procesul prin care un element trece din stare solidă în stare gazoasă.
Sublimarea permite pigmentului să treacă de pe hârtia de sublimare pe care a fost imprimat pe suportul tratat (tricou, cana, puzzle, etc). Sublimarea funcționează doar pentru personalizări pe culoare albă.

Se printează cu cerneala de sublimare fotografia dorită pe hârtia de sublimare, se poziționează pe produsul ce se dorește a fi personalizat (tricou, mouse-pad, cană, etc) și se introduce în presa termică, unde are loc procesul de sublimare prin care moleculele de apă se transformă în gaz, cerneala transferându-se de pe foaia de sublimare, pe produsul respectiv.

Timpul de presare şi temperatura de sublimare difera în funcţie de suportul pe care se doreşte transferul, cu mici diferenţe în funcţie de producător. Din testele pe care le-am efectuat vă putem recomanda 200 de grade/40sec pentru tricourile din poliester. Produsele ceramice se introduc în presă la 270 de grade, iar după ce atinge 320 de grade se mai presează 40 de secunde.

Pentru printarea cu cerneală de sublimare puteţi alege una din variantele de mai jos :

epson l300Epson l1300Epson l800Epson l1800

 

 

 

 

 

Atenţie :

  • imprimanele cu 4 culori CMYK(L300 şi L1300) nu pot reda nuanţele de albastru deschis şi roşu deschis deoarece nu sunt dotate cu Light Cyan şi Light Magenta
  • pentru a evita eventuale probleme cu înfundarea capul de imprimare consumaţi sau să înlocuiţi cerneala de sublimare minim o dată la 6 luni.