PHOTOBook-Lab

prezentare generala specificatii tehnice costuri de productie prezentare videox

 

 

PHOTOBook-Lab este o linie completă de echipamente pentru producţia albumelor digitale personalizate(photobook-uri). Până în ultimii ani producţia photobook-urilor a fost acaparată în mare parte de cei care deţin laboratoare foto. Deşi o piaţă foarte mare, datorită costului mare de achiziţie al laboratoarelor foto, numărul celor care produceau photobook-uri era destul de mic. Odată cu apariţia variantei inkjet de tipărire a colajelor (PHOTOPrint-Lab) au început să apară dintre fotografii de eveniment şi alţi producători de photobook-uri. PHOTOBook-Lab este o afacere la cheie fiind soluţia cea mai eficientă pentru fotografii de eveniment. Amintim aici 7 motive importante care dovedesc eficienţa unei astfel de investiţii :
– acoperirea timpului dintre evenimente
– costul de producţie photobook 30×60 sub 30 Euro
– amortizarea investiţiei după mai puţin de 100 de photobook-uri
– controlul calităţii
– livrare rapidă a produsului
– calitate superioară
– investiţie sub 4000 Euro

Procesul tehnologic

Procesul tehnologic începe cu tipărirea colajelor. În funcţie de productivitatea necesară recomandam unul sau mai multe echipamente PHOTOPrint-Lab R3000, cu care se pot tipări colaje la calitate peste laboratorul foto până la 30×90. Tipărirea se face din rolă, pe hârtie profesională de 260g/mp(lucios, mat-satin, mat-cristal, raster, metalic) după care se taie rola între colaje cu ajutorul trimmer-ului.

Epson R3000

Trimmer-ul este echipamentul cu care se realizează tăierea colajelor din rolă. În funcţie de necesităţi se alege unul din cele două variante, la lăţimea de 1000mm sau 650mm. Trimmer-ul taie cu cuţit rotund până la 2mm grosime(de reţinut faptul că oferim spre vânzare cuţite de rezervă). Odată tăiate colajele acestea trebuie aranjate în ordinea în care urmează în album, acordându-se atenţie mărită la poziţionarea acestora.

trimmer

Următorul pas în ordinea procesului tehnologic este biguirea colajelor cu biguitor-ul. Acest echipament foloseşte o lamă de 0,8mm care prin apăsare îndoaie colajul în interiorul unui canal, realizând o îndoitură perfectă. Biguirea presupune şi o rearanjare în ordine inversă a colajelor.

biguitor

Cel mai important pas în realizarea photobook-urilor este lipirea paginilor cu carton dublu adeziv de 300g/mp sau cu pvc de 1mm(alb sau negru). Pentru albume 30×60, 30×80 şi 30×90 recomandăm pvc-ul dublu adeziv. Aliniatorul este un echipament care cu ajutorul unei tălpi metalice, acţionată hidraulic de două pistoane, presează cotorul viitorului album, asigurând o lipire fără bule de aer. Totodată, o placă metalică de 0,5mm grosime, lasă o distanţă de ~1mm între colaj si cartonul dublu adeziv care va face flexibilă deschiderea albumului.

aliniator

cu aliniatorul

Odată lipte colajele, acestea formează interiorul albumului. Presarea interiorului albumului se face cu presa hidraulică 3-5 ore, care la o presiune de 4 atmosfere sudează cartonul de colaj cu ajutorul adezivului la rece. Se pot presa unul sau mai multe interioare odată, până la 520mm.

presa hidraulica

După presare urmează tăierea interiorului albumului. Această tăiere se realizează cu o ghilotină acţionată electric care taie în grosime până la 48mm. Înainte de acţionarea cuţitului, interiorul albumului se presează cu ajutorul unei manivele. Pentru o tăiere cât mai precisă, laserul trasează o linie de-a lungul zonei de tăiere.Tăierea se face în maximă siguranţă controlată de 4 senzori.

ghilotina

cu ghilotina

Ultima fază în realizarea interiorului albumului este consolidarea cotorului şi montarea şnurului de cotor. În această etapă se introduce un adeziv special între spirele cotorului, după care se strânge cotorul cu ajutorul întăritorului de cotor. Întăritorul de cotor este un material textil adeziv din catifea. Interiorul albumului fiind gata, se măsoară laturile şi grosimea cotorului pentru proiectarea şi realizarea coperţii.

cotorul

snuru

Pentru copertă se pot utiliza diferite materiale, respectiv combinaţii ale acestora. Coperta se realizează în întregime manual. Coperta se poate tipări pe un carton foto mat care necesită laminare la rece(folie 3D, folie imitaţie de piele, folie imitaţie pânză, folie diamant) sau pe canvas.

laminator manual la rece

Ambele hârtii se livrează la rolă de 329mm lăţime cu care se pot realiza coperţi pentru albume de până la 30×90. După selectarea materialului de copertă se trasează pe spatele acestuia, mijlocul, cotele de grosime ale cotorului, spaţiul de de îndoire a coperţii şi zona de întoarcere a coperţii.

coperta

Cartonul mucava se lipeşte în materialul de copertă cu adezivul de copertă după cotele trasate. Pe marginile cartonului mucava se lipeşte banda dublu adezivă de 20mm şi se întoarce marginea materialui înspre interior.

coperta2

În zona cotorului se lipeşte întăritorul de copertă. Se montează colţarele, după caz, şi se lipeşte interiorul albumului în copertă cu adezivul de copertă. Albumul se pune la presat dinou 3-5 ore.

coperta3

Pentru mai multe detalii și oferta vă rugăm să ne contactați.