Pachete Upgrade

prezentare generala pachete upgradespecificatii tehnice teste de viteza

 

 

Datorită unor neajunsuri pe care le-am descoperit în proiectarea imprimantei Epson Stylus Photo R3000, am recurs la câteva modificări esenţiale care prelungesc durata de viaţă a imprimantei, uşurează utilizarea ei în producţie şi imbunătaţesc performanţele acesteia. Cu toate aceste modificari, imprimanta beneficiează de garanţie directă AMD Digital Grup la fel ca în cazul garanţiei oferite de producător.

externlizarea rezidurilor

Externalizarea rezidurilor se realizează prin prelungirea şi scoaterea în exterior a furtunelor pompei de evacuare a rezidurilor. În varianta originală, toate rezidurile rezultate prin curăţarea capului de imprimare, respectiv cele obţinute prin comutarea PK/MK, se depozitează în interior absorbite de inkpad-ul imprimantei. Toate aceste reziduri generează vapori care se depun pe componentele imprimantei şi duc la îmbătrânirea/deteriorarea acestora.

 

instalare rezervoarePentru asigurarea unui flux cât mai mare de cerneală şi pentru a uşura munca în producţie, montăm rezervoare exterioare cu capacitatea de 80ml/culoare. Aceste rezervoare exterioare sunt conectate cu cartuşele refill prin intermediul unor furtune. Traseul furtunelor se realizează în interiorul imprimantei astfel încât aspectul şi manevrabilitatea imprimantei este aceeaşi.

 

butoane resetCartuşele refill sunt proiectate identic cu cele originale. O dată la 26ml de cerneală consumaţi de imprimantă, cip-ul necesită resetarea. În mod normal resetarea cip-ului se face prin scurtcircuitarea celor doi pin aflaţi în partea superioară a cip-ului. Acest montaj uşurează resetarea cartuşelor şi mai mult decât atât face imposibilă intrarea vreunei bule de aer, care în varianta iniţială poate apărea în momentul scoaterii cartuşului pentru resetare şi agitarea involuntară a acestuia. Instalarea butoanelor de resetare se realizează individual pe fiecare cip/cartuş printr-o manoperă complexă de decupare a cartuşului, montarea microîntrerupătorului şi conectarea acestuia la cip.

 

sistem roleSistemul original pentru alimentarea cu hârtie la rolă a fost conceput pentru lăţimea fixă de 329mm la un diametru exterior de 8 cm, respectiv 10m lungimea rolei. Pentru a îmbunătăţii acest neajuns, am conceput un sistem de alimentare cu hârtie la rolă din plexiglass de 10mm, cu o parte fixă şi una mobilă, care permite alimentarea cu role de hârtie la lăţimea de 100mm până la 329mm. Doi rulmenţi axiali permit derularea fină a rolei de hârtie, iar mecanismul original asigură fixarea rolei perfect în interiorul sistemului. Această opţiune este recomandat doar în cazul producţiei de albume foto digitale.